Μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Eλατοχώρι Πιερίας

 Κατά το χρονικό διάστημα 02/03/2012 πραγματοποιήθηκε η μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του 1ου Γυμνασίου Ελασσόνας στo Eλατοχώρι Πιερίας
 Ο σκοπός της εκδρομής, που ήταν κατά κύριο λόγο εκπαιδευτικός, επιτεύχθηκε στο μέγιστο βαθμό με την τήρηση του προγράμματος της εκδρομής και χάρη στην άψογη συνεργασία που είχαμε με τους μαθητές. Το προβλεπόμενο πρόγραμμα τηρήθηκε επακριβώς σύμφωνα με την πράξη 45/09-02-2012 του συλλόγου διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Ελασσόνας και τη σχετική νομοθεσία που διέπει τις εκδρομές. Περιηγηθήκαμε στους χώρους του χιονοδρομικού και γνωρίσαμε το φυσικό περιβάλλον υπό την επίβλεψη των συνοδών καθηγητών. Γευματίσαμε στον ίδιο χώρο.
 Γενικά, δεν παρατηρήθηκε κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια της εκδρομής.


Εκπαιδευτική εκδρομή στη Βαρκελώνη

 Κατά το χρονικό διάστημα 26-03-2012 έως 28-03-2012 πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαιδευτική μετακίνηση στη Βαρκελώνη στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος: « Διαφορετικότητα ? Ευτυχία ». Ο σκοπός της μετακίνησης ήταν εκπαιδευτικός και επιτεύχθηκε στο μέγιστο βαθμό, χάρη στην άψογη συνεργασία που είχαμε με τους μαθητές. Το προβλεπόμενο πρόγραμμα τηρήθηκε επακριβώς σύμφωνα με την πράξη 48/24-02-2012 και τη σχετική νομοθεσία που διέπει τις μετακινήσεις στο εξωτερικό.
 Την πρώτη μέρα (26-03-2012) το απόγευμα, μετά την τακτοποίησή μας στο ξενοδοχείο, πήγαμε Paseig de Gracia και είδαμε την Pedrera (Casa Mila). Στη συνέχεια πήγαμε στην Αρχιτεκτονιική Σχολή ETSAV του UPC στο Sant Cugat. Συναντηθήκαμε με τη φοιτητική ερευνητική ομάδα (e)co Solar Decathlon Team, και μας έγινε παρουσίαση του σπιτιού που κατασκεύασαν (low 3) και πήρε βραβείο αρχιτεκτονικής το 2010 στη Μαδρίτη, σε παγκόσμιο διαγωνισμό. Έγινε επίσης συζήτηση για την επίδραση της βιωσιμότητας μιας πόλης στην ευτυχία των κατοίκων της. Επισκεφτήκαμε το ιστορικό κέντρο της πόλης (Καθεδρικός, Mercado de Santa Caterina, πλατεία Δημαρχείου).Το βράδυ παρακολουθήσαμε Flamenco στη Santa Real. Την επόμενη μέρα (27-03-2012) είδαμε την Casa Battlo, το Parc Guell, τη Sagrada Familia και το Camp Nou. Επισκεφτήκαμε τον κεντρικό σταθμό τρένων Sants Estacio. Έγινε ξενάγηση στην περιοχή Raval και μας έγινε ενημέρωση για τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή. Στη συνέχεια μεταβήκαμε στην περιοχή Born και είδαμε τη Santa Maria del Mar και το μουσείο Picasso και από εκεί στη Barcelonetta.
Το πρωί της επόμενης ημέρας (28-03-2012) αναχωρήσαμε για την Ελλάδα. Η μετακίνηση ήταν αποδοτικότατη ως προς τις εμπειρίες και τα ερεθίσματα που αποκόμισαν τα παιδιά. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, κατόρθωσαν να γνωρίσουν τις κοινωνικές και πολιτιστικές διαστάσεις της ζωής στην πόλη, να έλθουν σε επαφή με την πλούσια καλλιτεχνική παράδοση της Βαρκελώνης. Όλα αυτά θα αποτελέσουν κίνητρα που θα τροφοδοτήσουν νέους προβληματισμούς στο πλαίσιο του πολιτιστικού μας προγράμματος.

 

Στατιστικά Ιστοσελίδας
Please install plugin JVCounter!

 
Ανακοινώσεις Σχολείου
Τα πιο Δημοφιλή...
Πρόσφατες Ενημερώσεις