Πολιτιστικό Πρόγραμμα του 1ο Γυμνασίου Ελασσόνας


Στα πλαίσια των Σχολικών Δραστηριοτήτων κατά το σχολικό έτος 2011-2012 θα εκπονηθεί στο 1ο Γυμνάσιο Ελασσόνας, ένα Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τίτλο:?Διαφορετικότητα ? Ευτυχία?

Στόχοι του προγράμματος είναι: η συνεργατική και διαπολιτισμική μάθηση η βελτίωση της δημιουργικότητας στην εκπαίδευση, οι καινοτομίες στην εκπαίδευση, η χρήση νέων τεχνολογιών, η ανταλλαγή ιδεών, η επικοινωνία στην Αγγλική Γλώσσα.
Με την έναρξη του προγράμματος, οι υπεύθυνοι καθηγητές με τους συμμετέχοντες μαθητές θα επιμεληθούν της αισθητικής των αιθουσών: θα βάψουν τις σχολικές αίθουσες και στη συνέχεια, θα αναρτήσουν τα έργα ζωγραφικής, που συγκεντρώθηκαν από καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά μέσα από το Πολιτιστικό Πρόγραμμα: ? Ενότητα στη Διαφορετικότητα? πατήστε εδώ
Οι μαθητές θα ετοιμάσουν σε power point την παρουσίαση της Σχολικής Πινακοθήκης. Θέλοντας να δώσουν την Ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση, θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν την έκθεση σε εκπαιδευτικό ίδρυμα Ευρωπαϊκής πόλης κατά το σχολικό έτος 2011-12.
Επίσης επεκτείνοντας την έννοια της διαφορετικότητας των ανθρώπων και συνδυάζοντάς τη με την πολυδιάστατη έννοια της ευτυχίας των ανθρώπων στην καθημερινότητά τους, το σχολείο θα συνεργαστεί με το Millennia Institute της Σιγκαπούρης(Asia-Europe classroom NET) σε ένα project με τίτλο ? Planet Happiness?.Οι εμπλεκόμενοι μαθητές θα σχολιάζουν κείμενα που θα τους υποδεικνύονται και θα στέλνουν την άποψή τους στους υπεύθυνους του Ινστιτούτου στην Αγγλική Γλώσσα. Θα συνεργαστούν με μαθητές από διάφορα μέρη του κόσμου, θα ανταλλάξουν ιδέες videos,φωτογραφίες και θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα με την έκδοση μιας ιστορίας από το κάθε σχολείο με θέμα
? Planet Happiness?σε comic strip. Επίσης θα υπάρξει και δεύτερη συνεργασία με το δίκτυο (AEC-NET) με σχολείο της Ουγγαρίας . Ο τίτλος του project είναι Chain stories και 2 μαθητές μας θα γράψουν από ένα κεφάλαιο μιας ιστορίας ο καθένας.
Τέλος, επιδιώκοντας την ψυχική ευφορία, τη διάθεση για δημιουργικότητα, την έμπνευση και έκφραση των μαθητών η ομάδα του Πολιτιστικού Προγράμματος θα δημιουργήσει Studio εγγραφής ήχου.


Υπεύθυνη του Προγράμματος:
Μυλωνά Θεοδώρα ΠΕ06 (Υποδιευθύντρια)
Συμμετέχουν στο Πρόγραμμα οι εκπαιδευτικοί:
Σδρένια Μαρία ΠΕ06
Σερετίδου Παρθενόπη ΠΕ06
Λέκκας Λάζαρος ΠΕ16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στατιστικά Ιστοσελίδας
Please install plugin JVCounter!

 
Ανακοινώσεις Σχολείου
Τα πιο Δημοφιλή...
Πρόσφατες Ενημερώσεις