Δεντροφύτευση στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

 

Στα πλαίσια υλοποίησης Σχολικού προγράμματος και ως παράλληλη δράση ενταγμένη στο παρακάτω πρόγραμμα η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας την Πέμπτη 29/Μαρτίου/2012 με συνοδούς καθηγητές τους συντονιστές του project, κυρίους Λούκα Ηλία και Ζαρζώνη Βασίλη, μετέβη στο χώρο του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής. Εκεί τους περίμενε ο Διευθυντής του τομέα Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ελασσόνας κ. Αλμπάνης , με τις οδηγίες του οποίου οι μικροί μαθητές του Γυμνασίου γεμάτοι ενθουσιασμό και όρεξη έλαβαν μέρος σε συμβολική δεντροφύτευση δέκα (10) δενδρυλλίων σε χώρο του πάρκου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος χώρος έχει «υιοθετηθεί» εδώ και τρία (3) χρόνια από τους μαθητές του Γυμνασίου οι οποίοι εκφράζουν κάθε χρόνο την ευαισθησία τους για το πράσινο συμμετέχοντας σε δράσεις καθαρισμού και δεντροφυτεύσεων δίνοντας το καλό παράδειγμα σε όλη την τοπική κοινωνία της μικρής μας πόλης.

Εντυπώσεις των παιδιών από την δεντροφύτευση

ΤΕΓΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 05/04/2012
Στις 29/Μαρτίου/2012 πήγαμε με την περιβαλλοντική για δεντροφύτευση. Ήμουν πολύ χαρούμενος επειδή είχα όλους τους φίλους μου και θα βοηθούσα το περιβάλλον. Ήθελα πάρα πολύ να φτάσει εκείνη η ημέρα γιατί την περίμενα με ανυπομονησία. Όταν φτάσαμε στο κυκλοφοριακό πάρκο είδα τον χώρο στον οποίο θα φυτεύαμε τα δεντράκια. Ο κύριος μας έδωσε από ένα δεντράκι και πήγαμε να διαλέξουμε τον χώρο στον οποίο θα το φυτεύαμε. Αφού μας βοήθησε ο κ. Αλμπάνης να τα τοποθετήσουμε μετά πήγαμε να τα ποτίσουμε. Όταν γυρίσαμε στο σχολείο, διηγήθηκα στα παιδιά την όλη ιστορία.
Εύχομαι αυτή η προσπάθεια και να ξαναπάμε μια άλλη φορά.

ΦΑΡΜΑΚΙΩΤΗΣ ΒΑΛΑΝΤΗΣ 05/04/2012
Την Πέμπτη 29/Μαρτίου/2012 πήγαμε για δεντροφύτευση. Ήταν καταπληκτικά γιατί φυτέψαμε δεντράκια. Στην αρχή τα σκάψαμε μετά τα βάλαμε στην τρύπα και στο τέλος τα ποτίσαμε. Ήταν μια τέλεια εμπειρία γιατί μάθαμε κάποια πράγματα, αλλά και με την πράξη που κάναμε βοηθήσαμε το περιβάλλον. Το ευχαριστήθηκα και εντυπωσιάστηκα.

ΧΑΪΔΑΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ 05/04/2012
Δεντροφύτευση.
Την προηγούμενη εβδομάδα τα παιδιά της ανακύκλωσης και των απειλούμενων ζώων κάναμε μια καταπληκτική και υπέροχη βόλτα στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής!
Περάσαμε υπέροχα διότι φυτέψαμε, γελάσαμε και γενικώς διασκεδάσαμε. Ο κύριος Αλμπάνης μας βοήθησε δίνοντάς μας συμβουλές αλλά και χρήσιμα εργαλεία. Τα δέντρα φυτεύτηκαν με επιτυχία και όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία την ημέρα που θα γίνουν μεγάλα δέντρα γεμίζοντας την ατμόσφαιρα με οξυγόνο.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ το οφείλουμε στον κύριο Ζαρζώνη και στον κύριο Λούκα. Όλοι μαζί δώσαμε την υπόσχεση ότι αυτό το έργο θα συνεχιστεί?.

ΡΑΪΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ 05/04/2012
Στις 29/Μαρτίου/2012 πήγαμε με την ομάδα της περιβαλλοντικής για δεντροφύτευση, στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Με τη βοήθεια του δήμου Ελασσόνας, βρήκαμε εκεί τα δέντρα. Μετά ήρθε ο κος Αλμπάνης και μας βοήθησε να ανοίξουμε τις τρύπες, τις άνοιξε εκείνος με ένα πατόφτιαρο. Γενικά περάσαμε πολύ ωραία, διασκεδάσαμε και γελάσαμε πολύ. Επίσης μας βοήθησε και πάρα πολύ ο κος Λούκας που οργάνωσε αυτή τη δεντροφύτευση. Φεύγοντας δώσαμε την υπόσχεση ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί.

ΤΣΟΥΡΕΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 05/04/2012
Η μέρα που περίμενα εδώ και μία εβδομάδα έφτασε . Ήταν 29/Μαρτίου/2012 !!!
Η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Ελασσόνας και συγκεκριμένα η ομάδα «Απειλούμενα Είδη» πήγε για δεντροφύτευση στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής της Ελασσόνας.
Ξεκινήσαμε όλα τα παιδιά της ομάδας μας προς το πάρκο. Όταν φτάσαμε εκεί μας περίμενε ο κύριος Αλμπάνης ο οποίος μας βοήθησε στο σκάψιμο. Τα δέντρα τα οποία φυτέψαμε ήταν δωρεά του Δήμου Ελασσόνας.
Περάσαμε πάρα πολύ ωραία. Διασκεδάσαμε πολύ και πιστεύω πως ήταν μια πολύ καλή εμπειρία. Καθώς φεύγαμε όλα τα παιδιά υποσχεθήκαμε ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί!!!

ΤΡΥΠΑΜΠΟΥΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ 05/04/2012
29/Μαρτίου του 2012. Η ημέρα που περιμέναμε όλοι με ανυπομονησία! Δεν βλέπαμε την ώρα να κατέβουμε στο προαύλιο για να ξεκινήσουμε τον δρόμο προς το κυκλοφοριακό πάρκο. Τα Απειλούμενα Είδη, μια ομάδα της Περιβαλλοντικής, κάναμε την πρώτη μας δεντροφύτευση.
Στο κυκλοφοριακό πάρκο, μαζί μας ήταν ο κύριος Λούκας και ο κύριος Ζαρζώνης. Επίσης για βοήθεια ήρθε και ο κύριος Αλμπάνης.
Αρχικά, ο κύριος Ζαρζώνης μας μίλησε σχετικά με την φύση και το περιβάλλον. Μετά, πιάσαμε δουλειά! Κάποια παιδιά πήραν τις ακακίες, όπου θα τις φύτευαν, και κάποια άλλα έσκαψαν.
Μόλις τελειώσαμε την δεντροφύτευση, βγάλαμε φωτογραφίες και ύστερα φύγαμε.
Αυτό που πρέπει να δηλώσουμε είναι ότι αυτή η πράξη μας άρεσε πολύ και υποσχόμαστε πως αυτό θα ξαναγίνει!!!

 

Επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Μουζακίου

Κατά το χρονικό διάστημα 13/03/2012 πραγματοποιήθηκε η μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του 1ου Γυμνασίου Ελασσόνας στo Κ.Π.Ε. Μουζακίου
Ο σκοπός της εκδρομής, που ήταν κατά κύριο λόγο εκπαιδευτικός, επιτεύχθηκε στο μέγιστο βαθμό με την τήρηση του προγράμματος της εκδρομής και χάρη στην άψογη συνεργασία που είχαμε με τους μαθητές. Το προβλεπόμενο πρόγραμμα τηρήθηκε επακριβώς όπως με την αντίστοιχη πράξη ? απόφαση του συλλόγου διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Ελασσόνας και τη σχετική νομοθεσία προβλέπονταν. Επισκεφθήκαμε το Κ.Π.Ε. Μουζακίου, στη συνέχεια γευματίσαμε και κάναμε μια μικρή περιήγηση στο Μουζάκι.
Γενικά, δεν παρατηρήθηκε κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια της εκδρομής.

Στατιστικά Ιστοσελίδας
Please install plugin JVCounter!

 
Ανακοινώσεις Σχολείου
Τα πιο Δημοφιλή...
Πρόσφατες Ενημερώσεις